maanantai 20. syyskuuta 2010

we hear the bells on every hour

Hei taas!

Syksy on jo pitkällä ja lukio alkaa mennä jo aika rutiinilla. Ensimmäisen jakson lopetus, koeviikko, on viimeistä koetta vailla ohitse ja ensimmäisestä lukion kokeesta tuli yllättävän hyvä numero. Koulussa on siis mukavaa, myös luokkani on kaikkine tyyppeineen ihan loistava, ryhmän kanssa on ihan loistava yhteishenki. Toinen vaihtarikin löytyy ja vielä samaan aikaan ja paikkaan lähtevä! Älyttömän kivaa, kun tietää ettei takaisin tullessa tarvitse olla aivan yksin vuoden vanhasta ryhmästä jäljessä. Onhan vaihdossa kuitenkin varjopuolensa, sekä minua että luokkalaisia harmittaa että ollaan vuosi erossa ja nähdään aika vähän sen jälkeenkin. Mutta sellaista se on, pitää vaan muistaa vaihtovuoden kaikki hyvät puolet.

Vaihtariasioista sen verran, että soittelivat AFS:ltä pari viikkoa sitten. Kysyivät veriryhmää, jota en ehtinyt lomakkeisiin vielä selvittää, jotain isästä (kuinka usein näen kun vanhemmat ovat eronneet, joitain tietoja jota en kiireessä ollut laittanut) ja vielä sitä, kuinka paljon olen koneella päivässä. Olin varmaankin maininnut jotain koneella olemisesta kun piti kertoa itsestään ja omasta vapaa-ajan käytöstä. Aikaa kysyttyessä saatoin vähän kaunistella - olen kuullut, etteivät japanilaiset isäntäperheet katso vaihtarin koneella oloa kovin hyvällä. Mutta tämän blogin pitämisen ja kuvien säilömisen takia aion kyllä ottaa oman läppärin vuodeksi mukaan, vaikka en suunnitellut siinä kauaa päivittäin istuakaan. Katsoo nyt sitten miten asiat sujuvat.

Japanintuntini työväenopistolla alkoivat taas viime perjantaina, mikä on todella positiivinen juttu. Itseopiskeluni on ollut nimittäin jäänyt vain ajatuksen asteelle, eli mitään edistystä kielitaidon suhteen ei ole tapahtunut. :----D Tämä on siis loistavaa preppausta vaihtovuotta varten, toivottavasti ehdin oppia paljon hyödyllisiä asioita.

Mutta siinä taisi olla kaikki, またね~!
Irina

4 kommenttia:

 1. wahhh ihmettelin eka et miks ihmees ne soittaa ja kysyy plajon aikaa viettää koneel haha. :D kaipa ne ei sit kauheest siitä tykkää siel Japanis...

  Mut hyvä et sul menee muuten hyvin lukios ja koeviikko ohi. :o kuis teil jo ny oli se? meil alkaa ensviikol T-----T ahhh oispa jo ensvuos niipääsis lähtee. :D

  VastaaPoista
 2. Joo. Olin itekin aika yllättynyt kun ne sitä kysy, vaikka olinkin kuullut jotain japanilaisperheiden ynseydestä vaihtareiden dataukseen liittyen. : DD Mutta niin, en minä nyt suunnitellut istuvani koneella paljoa jos kerran pääsen toiselle puolelle maailmaa.

  Jeahh, lukio on ollut jopa yllättävän jees. Ja niin, koeviikko ohi tänään, voittajafiilis. Kai se ajankohta vähän paikkakunnittain ja kouluttain vaihtelee.. Meillä sattu olemaan nyt. Ja tohon vikaan lauseeseen yhdyn täysin! Vaikka no jaa, tietysti haluan oppia kieltä vähän enemmän ennen lähtöä mutta muuten kyllä kauhea hinku lähteä. Etenkin kun lukee noita muiden, jo nyt Japanissa olevien vaihtarien blogeja, aijajai. : DD

  VastaaPoista
 3. Suosittelen, että opettelet hiraganat ja katakanat ja n.50-100 kanjia ennen Japania. Olen tutustunut pariin japanilaiseen täällä Saksassa ja he sanovat, että siellä ei todellakaan puhuta muuta kuin japania. Mut hei tsemppaan sua sitten Suomesta käsin, kun oon ite tullut takaisin Saksasta! :---)

  VastaaPoista
 4. Jep, tällainen käsitys on itsellekin jäänyt, eihän siellä muulla kielellä pärjään. Ihan positiivista toisaalta että oikeasti oppii sen kielen. Kanat osaankin jo, pitäis vaan tsempata ja ruveta kanjejakin jo pänttäämään. Suullinen kielitaito on jo ihan kohtalainen jopa.

  Ja kiitos! Tsemppaajat on aina kovin tervetulleita ja tosi jees! :----)

  VastaaPoista