torstai 27. tammikuuta 2011

新しいインフォ

Atarashii info, eli uutta infoa! Osan tästä voisin kertoa/mainita myöhemminkin, mutta taidankin päivittää jo nyt ettei ihmisille jää väärää tai vanhentunutta tietoa päähän kummittelemaan. : D

Eli siis, perheeni, isovanhempieni ikäinen pariskunta vaikuttaa oikein sympaattiselta. Laitoin heille sähköpostia japaniksi - ja he vastasivat suomeksi. : D Eivät silti taida suomea osata, teksti vaikutti kovasti google kääntäjällä suoraan käännetyltä. ("Emme voi edes puhua Englanti kieltä Suomessa. Mutta voit elää onnellisina perhe. Sun on innolla sinua." Awwww) :----D Mutta niin, halusivat varmaan ihan kohteliaasti kirjoittaa minulle omalla kielelläni, ihana idea mutta toteutuksesta en tiedä. Olipa ainakin hauskaa sitä lukiessa, haha.

Mutta tänään sainkin tietää, että en vietä koko vaihtovuotta tuossa perheessä, sillä pariskunnan aikuiselle tyttärelle syntyy elokuussa lapsi, jolloin tytär vauvoineen muuttaa vanhemmilleen. Japanilaiset asunnot ovat harvoin kovin tilavia, joten kun minulle ei jää tilaa (eikä varmaan lapsenlapsen myötä ihan hirveästi huomiotakaan, oivoi), siirryn toiseen perheeseen. Japanin AFS yrittää etsiä uuden perheen lähialueelta niin etten joutuisi vaihtamaan kouluani, joten paikka ei vaihdu (ja jos vaihtuukin, ei ainakaan Hokkaidon ulkopuolelle). Voin varmaan myös käydä tapaamassa vanhaa perhettäni ja heidän uutta perheenjäsentään lähiseudulta, siksi näin.

Sain tänään myös ykkösperheeni ja tulevan kouluni täyttämät lomakkeet. Niistä kävi ilmi että perheen koira on chihuahua ja että heillä on ollut kaksi AFS-vaihtaria minua ennen (ruotsalainen ja uusi-seelantilainen). Käsitykseni koulusta muuttui aika lailla, sillä olin luullut koulua jonkinlaiseksi yksityiseksi tyttökouluksi, mutta se olikin kunnallinen sekakoulu. :'D Tyttökouluksi luuleminen ei tosin ihme, sillä 600:sta oppilaasta 540 on tyttöjä ja vain 60 poikia. Mutta iloinen yllätys kuitenkin. Ja commercial ei tarkoittanutkaan jonkinlaista yksityistä koulua vaan yksinkertaisesti sitä, että koulu on painottunut talouteen/kauppaan. (muina vaihtoehtoina, joiden joukosta commercial oli ruksittu olivat academic, techical ja agri-cultural) Kerhot olivat suunnilleen ne, mitkä olin koulun nettisivuillakin nähnyt. Ja lomakkeiden mukaan olen koulun ainut vaihtari! (mikä ei tosin hirveän isona yllätyksenä tullut) Minulla on myös mahdollisuus osallistua koulun retkeen, joka tehdään loka-marraskuun vaihteessa Kyotoon ja Tokioon. Retki kuitenkin tulisi maksamaan minulle yli 1300 euroa, joten se taitaa väliin. ): Ja jos joudun sittenkin vaihtamaan koulua perheen vaihtuessa, en ole edes koulun oppilas retken aikana. :0 No, Tokiossa ja muualla Japanissa voin käydä joskus hamassa tulevaisuudella lomallakin, ei se mitään.


Mutta ei minulla muuta, hei hei!

Irina

8 kommenttia:

 1. HAha kauhee tyttövalta koulus :D Joo siel koulun sivul ku oli niit kuvii, ni katoin et siel kyl näky poikii joissaa kuvis. :o Mut hyve et se ei ookaa täysin tytöille tarkotettu ;D

  awww noi sun hostit haha. ^---^ Muutenvaa ne jo puhuu sujuvaa suomee ku tuut sinne. toivottavast sun toinen perhe on sit yhtä ihanii jne jne. :--D <3

  VastaaPoista
 2. Tyttövalta indeed... : DD Ja joo, minäkin olin näkevinäni joitain poikia mutta luulin että ne oli joko poikamaisia tai pojaksi pukeutuneita tyttöjä tai jotain tosi nuoren näkösiä miesopettajia tai vierailijoita muualta.. :----D no, eivätpä olleet.

  Niinpä! Hirveän hellyyttävää ja hassua tuommoinen. Ja niin, toivottavasti on kiva se toinenkin perhe :0 (tai enhän minä tuostakaan tiedä, mutta yhteydenpidon ja lomakkeiden perusteella vaikuttavat kyllä kovin mukavilta)

  VastaaPoista
 3. perhees vaikuttaa niin symppikseltä. pidä hauskaa hokkaidolla :) telkkarista tulee joka päivä uutisia, kuinka siellä on nyt 1.5 metriä lunta.

  toivottavasti sun vuodesta tulee vähän parempi kuin mun ~

  VastaaPoista
 4. Kiitos, pidän! :---) Ja joo, olen jotain tuollaista kuullut, plus jotain että siellä on tippunut ihmisia lumia pudottaessa. :0 No, ainakin on kotoisa olo jos siellä on yhtä paljon lunta kuin täällä.

  Ja ää, todella ikävää jos oma vuotesi ei ollut mukava. ;___; Olen kuullut ihan liian monelta kuinka vaihtovuosi on ollut.. no, ainakin huonohko jos ei muuta. Pitää vaan toivoa että itselle käy hyvä tuuri asioiden suhteen.

  VastaaPoista
 5. On kyllä hippasen kateellinen tosta hokkaidosta, vaihtaisin mun kansalaisuuteni välittömästi dosankoks jos se vaan olis mahdollista! Harmi, ettei mun yliopistolla ole vaihtomestaa muualla ku osakassa ja tokiossa! Hokkaidolla ne muuten sanoo aina menkoi, ei ikinä kawaii, näin mulle lukiossa siellä opetettiin:D Ja naiset ei sitten viittaa itteensä sanalla atashi, se on kuulemma tokiolaisten hienostelua! I love their attitude...

  VastaaPoista
 6. Dosanko? Piti googlettaa, mutta nytpä on sanavarastossani uusi sana. : DD Aika söpö sanana ja merkitykseltäänkin. Mutta joo, Hokkaido alkaa vaikuttaa yhä enemmän ja enemmän kiva paikalta, ensimmäiset viisi minuuttia se harmitti mutta nyt olen vain ja ainoastaan innoissani. Vaikka no jaa, voi hyvin olla että olisin myös muista paikoista innostunut mutta juuri nyt Hokkaido on parasta sitten minkään, haha.

  Ja enpä tiennyt noitakaan! Menkoi, hassua.. Ja wou, ei atashiakaan? Ei hitto, Hokkaidon parhauspisteet sen kun nousee. : DD

  VastaaPoista
 7. mulla kävi vähän huono tuuri ekan hostperheen kanssa ja olin sitten niiden 7 ja puolen kuukauden jälkeen niin väsynyt etten enää ole oikein jaksanut yrittää niin paljoa uuden perheen kanssa (, joka on kyllä ihan loisto ♥).
  aika paljon se oma asenne siinä ratkaisee, mutta en mä ainakaan hirveästi mitään pystynyt tekemään kun afs alko vittuilla (miyazaki on japanin huonoin chapter). suomen afs kyllä sit aina auttaa, jos porukat ei japanissa halua mitään sun hyväksesi tehdä.

  ja tosta atashista. ei sitä kyllä täälläkään hirveästi kuule (paitsi todella ~ tyttömäisten prinsessojen ~ suusta). enemmänkin kaikki tytöt sanoo uchi tai oman nimensä (tai eivät mitään).

  VastaaPoista
 8. Äähh, ikävää. ]: Se kyllä aika helposti tekee vuodesta mälsän jos ei ole kiva perhe. Kauhean monelle on tuntunut niin sattuvan, kamalan ikäväähän se on. Toivoo tietysti että tuo oma olisi kiva, siltä se ainakin tällä hetkellä vaikuttaa mutta eihän sitä koskaan tiedä. Tosin niin, nyt tiedän että vaihdan siitä kuitenkin reilun 4 kuukauden jälkeen toiseen perheeseen, eli nyt pitäisi kai toivoa että se toinenkin on kiva. Tuosta ekassa voi aina lohduttautua sillä vaihdolla.

  Ai, okei :----D No, tuskin olisin sitä kauheesti käyttänyt muutenkaan mutta niin, tämä selvä.

  VastaaPoista