tiistai 1. maaliskuuta 2011

もうすぐに行くよ

あああああ、あとう3週間! ありえない! *___*

Ja sama suomeksi: kohta lähden, enää kolme viikkoa eikä voi olla totta. Huhhuh. Aika pitkään on vaihtovuosi ollut se kaukainen juttu siellä jossain, nyt se on jo ihan nurkan takana. Fiilikset on aika sekavat, mutta pääosin kyllä positiiviset.

Olen ollut yhteydessä isäntäperheeseeni sähköpostitse, ja he vaikuttavat edelleen hirveän sympaattisilta. Japaniksi kirjoittavat kuten minäkin, tekstiä on äärimmäisen vaikea tuottaa ja välillä en ymmärrä kyllä ihan kaikkia sanoja ilman nettisanakirjan jatkuvaa käyttöä (kanjit!). Mutta suurimman osan ymmärrän kyllä ja paljon enemmän tuosta selkoa saa kun google kääntäjällä japanista suomeksi käännetystä teksistä, mitä ensimmäinen perheen sähköposti oli. : DD

Isäntäperheeni äiti ja isä kuulemma odottavat minua innolla. Sähköposteista tulee hyvä mieli, kun yhdessä kertoivat että mama (eli hostäiti) oli lomakkeeni (joissa oli siis kuviani) sanonut "かわいい、ね" (eli kehunut söpöksi) ja tänään tulleen sähköpostin he aloittivat "Hi! Lovely Irina!" Awww. He sanoivat että on ok jos otan oman koneen mukaan kun kysyin, nettiä käytän olohuoneessa. Sitten he toivoivat että toisin Suomen kansallispuvun! o.o Äidillä taitaa olla semmoinen, mutta en tiedä miten selittäisin että sitä harvoin käytetään täällä (toisin kuin kimonoa Japanissa..). Mutta saa nähdä otanko mukaan. :'DD Kysyin myös, milloin Hokkaidolla kukkivat persikka- ja kirsikkapuut. Tokiossa persikka kukkii jo, mutta Hokkaidolla persikka ja kirsikka kukkivat kuulemma samaan aikaan toukokuussa. Tämän kerrottuaan he kirjoittivat "見に行こうね", eli "mennään katsomaan, eikö". Olen yhtä hymyä, en malta odottaa! Etenkin ne saattavat kukkia syntymäpäiväni aikoihin, vau.

Obihiroon on kuulemma myös satanut lunta, tässä on isäntäperheen laittama kuva jossa näkyy kaupunkia:

8 kommenttia:

 1. Voi ei kuulostaa ihan sairaan ihanalta ; u ; hostperhe varsinkin. waaah ´ u `

  VastaaPoista
 2. Eikööö~ Makes me so happy man ´ w ` Toi hostperhe on vaan niin symppis.

  VastaaPoista
 3. ea TYGGÄÄN real life -kuvista ♥

  jos mä kirjottasin viiskyttuhatta kertaa "ei tuu ikävä", ni jättäsköhän se tulematta.

  VastaaPoista
 4. jep jep... Toisissa kaupungeissa sataa lunta... toisissa ei : DD Ihana perhe! Luin tässä omaakin mamalta saatua postia ja mukana oli hassu kuva siskoistakin! Ja mama kysy mikä mun lempiväri on ku se ostaa mulle kuulemma uuden päiväpeitteen : DD

  (sori et hehkutan, mut ku symppiksii perheitä molemmat!!!) oon niin onnekas ku ystävä lähtee samaan aikaan vaihtoon samaan paikkaan. (ja toki muutkin ystävät, koska eivät ole ainoita joiden kanssa voi jutella siitä : DD)

  VastaaPoista
 5. voi että toi Obihiro näyttää niin symppis paikalta :D oon niin kateellinen kun pääset Hokkaidoon! ps tosi kiva blogi sulla :) oon seurannu jo aika kauan. kaikkee hyvää Japaniin!

  VastaaPoista
 6. Elli, mäkin. ♥ Kyllä tonne kelpaa mennä aaahahah. Ja mulle tulee ainakin ikävä sua, mutta tommonen itselle uskottelu voi myös olla worth a try.

  Ja Annika, hehkutus on okei! : DD Hyvä vaan kun voidaan molemmat hehkuttaa sydämiemme kyllyydestä. Erittäin onnikasta kuten sanoitkin. Toi sunkin perhe on just niin ihana kanssa, awws.

  Anonyymi, kiitos! Tosi kivaa tietää että ihmiset oikeasti lukee tätä. :)

  VastaaPoista
 7. Aaa oon ihan intona sun puolesta! Itsellänikin olisi haaveena sit lukion kakkosella päästä vaihtoon Japanin suuntaan! Saanko kysyä, kuinka monta vuotta oot opiskellut kieltä, kun vaikutat osaavan noin hyvin? c:

  VastaaPoista
 8. Kiitos, ihanaa kun ihmiset on tunnelmassa mukana! ´u` ♥ Tätä on kiva kirjoittaa.

  Toivottavasti sinäkin pääset! o/ Kannattaa hakea tosi ajoissa, ja järjestöistä suosittelen AFS:ää, jonka kautta itse menen ja YFU:a (jonka kautta kaveri menee). Muut ei välttämättä toimi ihan yhtä hyvin Japanin päässä. C:

  Ja toi japanin kieleni.. Saattaa vaikuttaa siltä että osaisin ja vieläpä hyvin, mutta oikeasti kielen tuottaminen on vielä tosi vaikeaa ja en osaa niin hyvin kuin ehkä annan ymmärtää. Kanjeja en esim. osaa yhtään (tulevat koneella automaattisesti, tarkistan sanakirjasta tuliko oikea merkitys) ja kielitaito on aika pitkälti yksittäisiä ilmaisuja. Mutta pari vuotta olen ihan _opiskellut_, tosin hävyttömän laiskasti. =A=

  VastaaPoista