sunnuntai 2. toukokuuta 2010

FILLING OUT FORMS OH YAY

Eli siis, englanninkieliset lomakkeet tulivat täytettäväksitoissapäivänä! Olin niitä jo innokkaasti odotellutkin, mahtavaa päästä tekemään jotain konkreettista vaihtarivuoteen liittyvää. 8] AFS:llä laput täytetään netissä allekirjoitusta vaativia papereita lukuunottamatta, jotka nekin kyllä skannataan ja laitetaan sitten netissä täytettyjen lomakkeiden loukkoon.

Enkkulomakkeet ovat siis ne paperit, jotka lähetetään kohdemaan järjestölle, eli minulla Japanin AFS:ään. Niiden mentyä perille aletaan etsiä isäntäperhettä, ja lomakkeiden perusteella isäntäperheet valitsevat itselleen vaihtarin. Eri lomakkeiden joukossa ovat "Kirje isäntäperheelle", jossa pitää kirjoittaa noin kaksi A4:sta itsestään ohjeiden mukaan ja kuvaliite, johon tulee valita 6-10 kuvaa itsestä, perheestä, kodista, ystävistä ja harrastuksista. Kuvien merkitystä korostaa niin lomakkeiden täyttöohje kuin minulle paikan saamisesta soittanut AFS:n työntekijäkin - suurin osa isäntäperheistä valitsee vaihtarinsa ainakin osittain kuvien perusteella. Nyt sitten stressaan, että mitkä kuvat laitan jotta minusta tulisi papereita selaaville perheille mahdollisimman hyvä ensivaikutelma. @___@ Onneksi näiden kaikkien lomakkeiden täyttämiseen on aikaa kuukausi, muuten voisin vaikka myöhästyä ja menettää koko vaihtopaikan.

Muita pakettiin kuuluvia lomakkeita ovat mm. lääkärintarkastusta edellyttävä terveysliite, kouluun vietävä ja opettajien/rehtorien täytettävä koululiite ja vanhempien suostumuslomake ja "parental statement", johon jommankumman huoltajista tulee kirjoittaa pienimuotoinen kysymyksiin vastaava teksti vaihtoon lähtevästä lapsestaan. Että semmoista. Lopuksi vielä surkeahko kuva tulostetuista lomakkeista:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti