lauantai 2. huhtikuuta 2011

and a pocketful of secrets

Otsikko Phantogramin biisistä Mouthful of Diamonds, kuunnelkaa toki.

Asia on tullut jo edellisen merkinnän kommenteissa ja mm. naamakirjassa esille, mutta kerron nyt täälläkin: lähden Japaniin elokuussa. Eli hyväksyin AFS:n lyhytohjelman ja olen näillä näkymin Japanissa 5 kuukautta, vuoden 2012 helmikuun alkuun asti. (pieni mahdollisuus ohjelman pidentämisestä on, mutta suoraan sanottuna se on melkeinpä olematon) Tämä merkintä on tuon kertomista varten, mutta seuraavana on myös syyt ja niiden joukossa käännän veistä haavassa -kuvia asioista jotka ovat nyt turhia.



Edellisessä merkinnässä olin vielä kallistumassa koko homman peruuttamiseen, ja tietysti moni tässäkin ratkaisussa ottaa edelleen päähän, mutta lähtöä puoltaa kyllä monta seikkaa. Ensimmäinen on se, että lukiovaihto Japanissa on ollut suunnitelmissa jo todella, todella pitkään ja minut on hyväksytty AFS:n vaihtariksi (alle 10 per vuosi) - nyt kun tilaisuus on saatu niin on se hyvä käyttää. Tietysti lukukausivaihto on aivan eri asia kuin se, mihin vielä pari viikkoa sitten luulin lähteväni, mutta kuitenkin niin paljon parempi kuin ei mitään. Ja vaikka puolen vuoden ohjelman hinta-määräsuhde on aivan naurettava, on raha jo järjestöllä ja sen meneminen on ollut jo kauan sitten tehty ja hyväksytty asia. Ja jos olisin peruuttanut ja ottanut rahat takaisin (saanut itselleni siis sen osuuden minkä olin siihen säästänyt), olisi se kulunut nopeasti johonkin muuhun. En ihan heti keksi selvästi parempaa käyttötarkoitusta sille kuin vajaa puoli vuotta maassa, jonka kieleen ja kulttuuriin olen perehtynyt viimeiset kuusi vuotta.



Ja jos ollaan aivan rehellisiä, Japaniin lähtemisen lykkääminen johonkin hamaan tulevaisuuteen (korkeakouluvaihtoon) siirtäminen olisi luultavasti johtanut siihen, että en olisi jaksanut sittenkään opiskella japanin kieltä kunnolla ja parhaimmillaan käynyt siellä vain lomamatkalla. Semester-vaihto ei myöskään sulje mitään tulevia vaihtoja pois, ja koska yleensä korkeakouluvaihdoissa keskitytään kuitenkin opiskelemaan alaa jota Suomessa opiskelee, voi vielä lukiovaihdossa keskittyä pelkästään kielen oppimiseen. Ja kaiken kuulemani perusteella 5 kk riittää siihen.

Siinä ne tärkeimmät syyt päätökseen. Nyt kerron vähän kuulumisia muuten.

Kouluun palaaminen on ollut aika raskasta ja turhauttavaa. En kiellä, etteikö kavereiden näkeminen olisi ollut mukavaakin, mutta jotenkin kaikille tilanteen kertominen sai vai sen tuntumaan yhä ikävämmältä. Etenkin kun rupesi huomaamaan, kuinka itsekästä on ajatella minään suurena juttuna ja puhua siitä koko ajan. Onneksi suurin osa tutuista kuitenkin ymmärsi miten iso kolaus tämä kaikki minulle on, ei valittanut puheistani ollenkaan ja antoivat sympatiansakin. Kouluasioiden järjestely tuntui ihan hirveältä. Olin vasta saanut tietää lähdön peruuntumisesta ja sitten pitikin jo olla reippaasti hoitamassa itselle kursseja ja keskittymässä opiskeluun, vaikka oikeasti olisi tehnyt mieli mennä johonkin pimeään koloon itkemään. Koulu on aika levällään, ja on todella raivostuttavaa käydä pitkän matkan päässä koulussa vain yhdellä tunnilla. Suurin osa paljosta vapaa-ajastani on silloin kuin muilla ei ole, joten välillä on myös aika yksinäistä. Päätös mennä kouluun saman tien oli kuitenkin loppujen lopuksi hyvä, koska kotiin itsesäälissä kieriminen olisi pahentanut asiaa ja rankasti. Nyt on jo paljon parempi olo ja olen lopulta hyväksynyt koko jutun. Opiskelukaan ei tunnu enää niin mahdottomalta kuin aluksi.


Tällä hetkellä menee hyvin, ja päivittäinen elämä kuluu hyvin ilman suurempia ahdistuksen tai masennuksien hetkiä. Olen innostunut suunnittelemaan kevättä ja kesää, ja niiden viettäminen Suomessa ei tunnu kovinkaan ikävältä. I know some super-awesome people, that's why. ♥ Tällä hetkellä olen (kiitos parin kaverin) innostunut jokseenkin animesta, mangasta ja Japanin pop-kulttuurista yleensäkin uudestaan. Tänään olenkin editoinut pitkästä aikaa animemusavideoita, koska kesällä olen menossa ainakin Desuconiin, jonka AMV-kilpailuun ehkä jälleen osallistun. :----D Lisäksi olen viikonlopun aikana leiponut, tällä kertää mustikka-valkosuklaamuffinsseja (kuvassa).

3 kommenttia:

  1. - tarkoituksellinen viesti alkaa seuraavalta riviltä -
    nnnnnnnnnnnnnnnnnnnmuffinssei ♥♥♥!!
    - tarkoituksellinen viesti päättyi edellisellä rivillä -

    VastaaPoista
  2. hyvä et menee vähän paremmin, tsemppiä! ;u; nyt pääset toteuttaa ainaki ees osittain sun unelmaas, erillainen japanimatka se on, mut pääset kuitenki japaniin, toivottavasti kaikki menee hyvin~

    ja täytyy viel sanoo et toi sun reippaus on oikeesti ihailtavaa :( ite en menny kouluu, ku just ahistaa, mut sä taistelit senki läpi ja menit sinne kuitenki :3

    VastaaPoista
  3. Oliko btw hyvii muffinssei? :D

    VastaaPoista