maanantai 20. kesäkuuta 2011

se paljonpuhuttu Desucon + vähän muuta

Eli joo. Olen maininnut tuon vihreätä tunnusvärinään käyttävän ja melkeinpä Suomen parhaaksi coniksi mieltäväni tapahtuman aivan liian monta kertaa - enkä suotta. Sinne on tähdännyt esimerkiksi toukokuussa tehty armoton editointi ja kesäkuussa tapahtunut monen päivän kiireinen taiteilu. Odotuksia kasaantui kivasti. Suurimmaksi osaksi ne lunastuivat, sillä nautin paljon odostani vaikka samaan aikaan missasin joka hetken Provinssista ja kärsin jatkuvassa syötössä univelasta.

Tältä näyttivät myytäväni. Näitä on muuten vielä jäljellä jos joku haluaa pikkurahalla ostaa. /mainos. Isompina kuvat löytyy täältä.

Lähdin Lahteen suosiolla jo perjantai-iltapäivällä ettei lauantaiaamuna tarvinnut herätä viiden tai kuuden aikaan. Ensin näin täysin ei-animua lahtelaiskaveriani joka ei valitettavasti voinut sittenkään tarjota yöpaikkaa ja suuntasin sen jälkeen taidekujatoverini luokse yöpymään. Unta häiritsivät piipittävä ja elektronisella äänellä kellonaikaa aamuyöllä huutava rannekello ja maailmanlopun ääniä pitävän linnut, mutta kohtalaisesti saimme kuitenkin nukuttua. Aamulla heräsimme puoli kahdeksalta ja puoli kymmeneltä olimme tapahtumapaikalla eli Sibeliustalolla laittamassa pöytää pystyyn. Vähän pitkään se kesti, ensimmäiset conikävijät tulivat jo kiertämään taidekujaa kun me vasta laitoimme juttuja esille. Mutta onnistui kuitenkin. Siinä sitten istuttiin puoli kuuteen asti, tosin kaikki meistä pitivät taukoa tasaisin väliajoin (Annika ehdottomasti eniten). Itse käytin taukoni enimmäkseen tanssipeliin, vesipullon täydentämiseen, tuttuihin törmäämiseen ja yleiseen jaloitteluun. Tanssipeliä tulikin pelattua ahkerasti, aika hiki tuli lopulta mutta kivaa oli pitkästä aikaa pelata. Taidekujalla kertyi lauantaina tasan 20€, joka sunnuntaina kasvoi vaan viidellä eurolla. Ihan tyytyväinen olen, paljon parempi kun ei mitään. :3 Ja minähän en maksanut mistään tuotteista mitään, joten reilusti plussan puolelle jäin. Etenkään kun en viikonloppuna kuluttanut rahaa kuin matkoihin, ruokaan ja kahteen taidekujaostokseen (kassi ja omakustannesarjis, yht. 18€)


Ja tässä pöytämme altogether. Piti sensuroida kun Googlen kuvahakuun menee nämä kuvat suoraan, ja mitkäs siihen paremmin sopii kuin 4chanin hymiöt, lol. Vasemmalta oikealle Annika, Hemi ja minä.

Päivän lopuksi, yhdeksän maissa, koitti AMV-kisa. Ennen sitä yksi viime vuonnakin finaalissa kohtaamani henkilö, jonka kanssa tuolloin juttelin tuli pöytään moikkaamaan ja kävin varmaan pitkällisimmän AMV-keskusteluni koskaan. Aihe josta harvoin pääsee ainakaan kasvokkain juttelemaan :-----D Ahhah. Mutta niin, tänäkin vuonna olimme molemmat kisan finaalissa ja katsoessa ei tullut aika pitkäksi katsottavista videoista jutellessa. Ja kävipä niin kivasti että molemmat vielä voitettiin, yeah! Voitin siis upbeat-kategorian (määritelmäksi voisin sanoa että kategorian videot sisältävät lähes poikkeuksetta monia animeita, menevän, usein elektronisen musiikin ja useimmiten myös paljon efektejä. minulta puuttuivat jälkimmäiset mutta voitinpa silti!) ja sain hienon pystin, josta kuva alla. Fiilis oli ja on mitä mainioin, olisi mälsää osallistua useasti kilpailuun ikinä voittamatta. Toisestakin, romantiikka-kategoriassa olleesta videostakin sain kehuja kivojen suosionosoitusten ja parin penkin päässä istuneen toisen finalistin nätiksi kuvailun muodossa, mikä ilahdutti sekin kovasti. Laitan ainakin romantiikkajutun tänne JouTubeen, voittajavideossa on vähän turhan hyvin tuuban tunnistama biisi.


Siinä se nyt on. Tätä kiillottelen sitten huoneeni nurkassa.

Yöpaikkakaverini (eli vasemmalla istunut Annika, joka sai muuten tänään tietää että pääsi TAIKkiin toisella yrittämällä opiskelemaan vaatesuunnittelua, woahhhh) meni siskoineen iltabileisiin, joten jäin tapahtumapaikalle vajaaksi pariksi tunniksi vielä AMV-kilpailun jälkeenkin (se loppui joskus keskiyöllä). Väsymys painoi ja pahasti, pysyin hereillä juuri ja juuri miettien kuinka ihanaa olisi vain mennä makaamaan ja nukumaan. Tapahtumapaikalla ei saanut edes torkkua, joten toivoin hartaasti että kaverini soittaisi ja ilmottaisi että voisin lähteä keskustaan ja sieltä hänelle nukkumaan. Näin onneksi lopulta kävikin, ja joskus kolmen ja neljän välillä kaaduin onnellisena petiin. Pari tuntia unta oli sata kertaa parempi kuin ei yhtään unta, ja aamulla oli yllättävän virkeä olo, etenkin edellisvuoteen (jolloin siis valvoin yön) verrattuna. Suihkuunkin pääsin, tanssipelihiet oli hienoa pestä pois. Pitkin päivää väsymys kyllä kasvoi, mutta selvisin kuitenkin kotiin asti nukahtamatta bussiin tai ennen siihen menoa. Seuraavaksi vielä pari kuvaa yöltä ja kaiken pieneen tilaan tiivistävä kuva sarjis/kuva/tekstipäiväkirjasta.

Sibeliustalohan sijaitsee satamassa, ja yöllä taidekujaparvelta näkyi tämmöinen kiva näkymä.


24h-conissa sai viettää koko yön, nukkua ei vaan saanut. Ihmisiä oli yöllä jonkin verran, ehkä aavistuksen verran enemmän kuin viime vuonna.


Tadaa, tiivistelmä. Saa klikata isommaksi.

Syy miksi päivitys vähän viipyi, oli se että minulla alkoivat kesätyöt eilen kivasti heti coniviikonlopun jälkeen. Kaksi työpäivää takanani voin sanoa että loistopaikka kesätyölle: koko ajan tekemistä, joka on kuitenkin tosi mielekästä ja hyvin, hyvin kaukana vaivalloisesta. Miinuksena ovat vain yksi aika rasittava mummo ja... En keksi toista. Ainut miinus on siis se. Mummoja siellä pyörii paljonkin, sillä yhdistys järjestää ikäihmisille toimintaa ja myy kaikenlaista pientä, mm. käsitöitä, mutta vain yksi heistä ottaa päähän. :'DD Mutta joo, kahden päivän ajan olen vain maalannut, ensin ison ikkunan kesäisellä maisemakuvalla ja sitten puuhelmiä akryyliväreillä. No, menin torille sen ärsyttävän mummon kanssa myymään harjoja ja pullaa, mutta sitten tuli ukkosmyrsky ja kova raekaatosade joka sai meidät lähtemään pois. Pääsin sitten vähän aikaisemmin töistä. Mutta kivaa on ollut ja noin leppoisena se varmaan jatkuukin. Jep. Mut sit vielä loppubiisi.


Tämmönen tosi kiva hyväntuulinen kesäbiisi, jossa on myös suloinen video.

4 kommenttia:

 1. ootsä vielä 16??? hahahahahah

  VastaaPoista
 2. :: DD itse asiassa oon 17. Mutta tulipa sieltä hieno ja älykäs kommentti, onnitteluni.

  VastaaPoista
 3. SE mun piti kysyy sulta jossai välissä, että mite kisassa kävi JA HYVIN KÄVI onnee panpula ♥ vaikka olin sillee aika varma että voitati kuitenki ku oot tommone hömpsö.

  lalalaa, onnea sun kamulle muute! tanssitaan taas joku päivä, tuu oikeesti käymää mulle tulee ikävä ku oot jämsässä.

  VastaaPoista
 4. Hehe joo en tainnut tosiaan mainita höhö. Mutta kiitos kiitos ♥

  Ja oon onnitellut sitä nyt neljä kertaa ja jos viidennenkin niin eiköhän se kiittäis. Eli kiitos senkin puolesta :----D Ja tanssitaan toki, heti kun pääsen työkiireiltäni tulemaan. Yhyy kun en pääse sinne Moonan synttäreille.. D; Mut joku päivä tuun ehdottomasti.

  VastaaPoista