maanantai 27. kesäkuuta 2011

how this reminds me

Outoa kirjoittaa jo toinen 'jee mulla on isäntäperhe'-postaus, mutta kun olisin siitä alkuperäisestä perheestä kuitenkin elokuun alussa vaihtanut pois niin on pitänyt jonkin aikaa uutta perhettä odotella. Ja nyt se tuli, ja kun pieni epäilys oli että ne etsisi sen samalta alueelta, niin myös kävi. Vaikka en ole muuta kuin etsinyt vähän tietoa etsiä kaupungista. Mutta oikeastaan ihan jees, olin valmistautunut lähtemään maaliskuussa tuonne niin eipä tarvitse ihan uuteen paikkaan menemiseen sopeutua tai valmistautua. En jaksa vuodattaa uudestaan sitä 'miksi Hokkaido ja Obihiro on mulle ihan okei'-lätinää minkä taas päässäni muodostan, joten jos haluatte, voitte vilkuilla tätä ja tätä merkintää uudestaan. Niissä kerron kaupungista ja koulusta, jotka siis edelleen säilyvät kohteinani. Isäntäperhe ei ole tuo mistä noissa puhun mutta muuten kyllä säilyy samat kuviot Hokkaidon Obihirossa.


Mä luulen että tämä on Obihirosta, ainakin googletin kaupungin japaniksi (kanjeilla) kirjoitetulla nimellä.


Ihan kiva oikeastaan että nyt on vihdoin jotain sanottavaa vaihtarijutuista, koska tämä blogi on sitä tarkoitusta varten tehty ja viime aikoina ei ole hirveästy tapahtunut muuta mainitsemisen arvoista. Olen ollut tämän ja edellisviikon töissä kotikyläni yhden yhdistyksen palveluksessa, joka tarjoaa enimmäkseen palveluja ikäihmisille. Työtehtävät ovat koostuneet pitkälti maalaamisesta: ensimmäisenä päivänä maalasin ikkunaan kuvan, toisena puuhelmiä ja kolmantena harjoja. Kohta kuva ensimmäisestä, jonka tehtävänanto oli vain tehdä kesäinen kuva ikkunaan. Värit olivat ärsyttävän valuvat ja haaleat, ilma huonoa ja kokonaisuutta oli vaikea hahmottaa, ja tulos oli sen mukainen. Lisäksi olen tiskannut, laiskotellut ja ollut koneella, tänään jopa tein sillä jotain tähdellistä, nimittäin suunnittelin ja taitoin pohjan yhdistyksen uutta esitettä varten. Ihan kivaa kun jostain näin rennosta saa palkkaa, I don't mind.


Ärsyttää kun vaan keltanen erottuu ja hyh mitä kakkaa muutenkin.

Mutta joo, siitä isäntäperheestä vielä. Lueskelin heidän täyttämiään lomakkeita ja vaikuttavat kyllä hyvinkin sympaattisilta. Aika monia epäselvyyksiäkin kyllä on, sillä isän ammatiksi on englanniksi ilmoitettu 'jockey' (eli laukkakilpailun ratsastaja?!), japaniksi siinä oli joku monimutkaisen näköinen kahdesta merkistä koostuva kanji, joka ei suostunut siirtymään selaimeen käännettäväksi. Lomakkeista löytyi myös hellyyttävät kuvat perheestä ja myös suloinen käsinpiirretty talon pohjapiirros. "Your room":in (reunoissa kukkaset) lisäksi en kyllä huomannut hirveästi muita makuuhuoneita ja myöhemmin olikin raksittu että I'll be sharing room with someone, ja alla luki 'kis'. Oletan että tarkoittivat että kids. :'DD Sitten naapurustoaan kuvasivat maaseuduksi, en tiedä millainen maatalo se tulee sitten olemaan. Koulu sijaitsee varmaan kuitenkin vähän enemmän kaupungissa. Se on se sama Hokkaido Obihiro South Commercial High School, jota ensin luulin tyttökouluksi oppilajakauman takia (600:sta oppilaasta 540 tyttöjä). Koulupuvut olivat aika simppelin näköiset tummansiniset ja aika harvassa olivat tosiaan pojat. Kerhoja ihan kivasti, urheilua tietysti eniten mutta itse taidan harkita kuvataideklubeja ainakin.


Tuleva koulunihan se siinä.

Olikohan muuta. Ei kai. Halukkaat voivat tsekata vaikkapa koulun sivujen tapahtuma- ja/tai kerhokuvaosion, englanninkieliset Obihiron turistisivut ja kuvagallerian, josta en tiedä onko sisältö oikeasti Obihirosta (otsikossa on kyllä Obihiron kanjit ja kuvien tiedostonimissäkin on Obihiro, joten eiköhän) vaiko ei.

2 kommenttia:

 1. mä yritin hullun kauan päästä tähän merkintään mutta vasta nyt pääsin en taju.

  mut kuitenki SIISTII! musta on kuitenki aika jees, että pääset sinne, vaikka mä vasta just tajusin että nii tosiaan et oo syksyllä mun kaa koulussa. vittu. no ei se haittaa. paljoo. eiku. ONNEKS PÄÄSET siis ♥

  hullui vastuutehtävii sulla ikkunan maalaustas yms, liian hienoo mä en kestä...

  jockeyiskä. vou.

  VastaaPoista
 2. En taju mäkä. Vähän mälsää jos ihmisillä jää näitä juttuja lukematta vaan tommosen teknisen vian takia. Sä onneks oot persistent (mikä se on suomeks..) enough.

  On se aika jees lähteä. Ainut vaan etten jaksa yhtään keskittyä koko hommaan mun actiontäyteisen kesän aikana, ennen maaliskuuta kävin tunteikasta vuoristorataa läpi vain vaihtovuotta miettien mutta nyt oon vaan häh. Että ai oonko mä lähössä.

  Ja eikö vaan :----D höhhöh, kestämistä tässä on juu.

  niinpä. en tiiä onko oikeesti mut aika vou.

  VastaaPoista