lauantai 2. heinäkuuta 2011

のんきな夏の日

Eli carefree summer days. Sellaisia on nyt ollut, kesätyö nyt oli aika rentoa ja päivät lyhtehköjä, mutta torstaina oli viimeinen ja siihen mennessä lyhyin työpäivä eli nyt on menossa jo toinen täysin vapaa päivä. Tuntuu kuin niitä olisi ollut paljon enemmänkin, koska torstaina lähdin töistä jo puoliltapäivin. Vaihtovuosi tuntuu joltain todella kaukaiselta, vaikka siihen on enää puolitoista kuukautta, ja nyt vaan nautin lämmöstä ja auringossa - vaikkakin aina vähän ristiriitaisin fiiliksin ("liian kuuma! olisi viileämpää" "äähh liikaa hyttysiä, paistaisi aurinko nyt kunnolla" "au paloin, hittoon toi aurinko"). No, sanotaan että nautin ainakin lomasta.


Tässä koira nimeltä Danny, joka on vähän höpsö ja pomppii ympäriinsä yrittäessään syödä kaikki häiritsevät ötökät.

Keskiviikkona pääsin jo kahden aikaan töistä. Pyöräilin lähikauppaan, ostin pönikän mangosorbettia ja polvin se laukussa kotiin. Kotipihalla lysähdin nurmikolle pyörätelineen viereen, kaivoin yllättävän vähän sulaneen sorbetin ja söin sitä hetkisen (keltaisella!) kaupan muovilusikalla. Sitten nousin, menin sisälle ja kokosin kasan ajanvieteasioita: kirja, taiteiluvälineet, iPod ja tuo mainittu mangoeväs plus vesipullo. Ne mukanani menin ulos, levitin maahan sadeviitan ja vietin aikaani auringossa. Tietyn ajan päästä siirryin varjoon avonaiseen ulkorakennukseen, maalasin ja luin ja söin ja hymyilin. Yhden miehen ja yhden evään piknik, tavallaan.

Evääni vesivärisalkun ja -lehtiön vieressä.

Torstaina näin pitkästä aikaa ystävääni jonka olen tuntenut jo alle ala-asteikäisestä. Samalla pienellä paikkakunnalla asumiseen nähden näemme hävyttömän harvoin. Hän tuli työpäiväni viime minuuteilla paikalle, ja nopean kauppareissun sekä lyhyen pyöräilyrupeaman jälkeen jätimme pyörät rantaan ja lähdimme kumiveneellä järvelle soutamaan. Määränpäänä oli yksi sen monista saarista, eväät olivat hyvät kuten myös sää. Lisäksi vanhojen muisteleminen ja tutuista juoruaminen oli pitkästä aikaa todella mukavaa, joten hymy oli herkässä. Ja olihan se myös ihkaensimmäinen kumivenereissuni, mikä olisi riittänyt jo sekin suuren hienousmäärän luomiseen. Aurinkorasva jäi, joten tulin palaneeksi melko pahastikin, mutta sehän huomattiin vasta reilusti reissun jälkeen joten mitäs pienistä.


Tässä näkyy ystäväni reisi ja airo, jota minä heilutin. Melko epätoivoisesti, onnistuin lähinnä pyörimään etenemisen sijaan. Roiskeet olivat suurempia kuin etenemisvauhti.

Tänään lähdin uima- ja kuvausreissulle vajaan tunnin automatkaan päähän Kivipää-nimiseen paikkaan. Se sijaitsee vähän Jämsän kunnan rajojen eteläpuolella Längelmäellä. Se on järvenkokoinen lähde (tai ainakin lähdepohjainen järvi?), ja vesi on siellä siksi todella kirkasta. Tämä ja tällaisia juttuja varten ostettu vettä kestävä digikamera mahdollistavat vedenalaiset kuvaukset, ja niitä sitten harrastettiin. Tässä pari otosta.


Nutipäitä oli paljon, ne olivat hassun rohkeita ja isoja.


Uiskentelin mekko päällä nähdäkseni miltä se näyttäisi kuvassa.


Huivin kanssa heilun vedessä myös. Jalkani ovat hassusti tässä. Sammakko.

Laitoin isäntäperheelle eilen sähköpostia, mutta he eivät ole vielä vastanneet. Jännittää vähän. Mutta niin, nythän minun pitäisi opiskella oikein ahkerasti japania ja valmistautua muutenkin, mutta aika vähälle se tuntuu jäävän. Huomenna lähden Jyväskylään näkemään sellaisia kivoja ihmisiä ja sieltä palattuani lähden Lontooseen. Sen jälkeen on FinnconAnimecon ja sitten lähden kiertämään Suomea ystävän kanssa. Ja pian sen jälkeen kesä alkaakin olla lopussa ja lähtö häämöttää. Että näin. Loppuun vielä kesäistä musaa. Löytö parin vuoden takaa.

2 kommenttia:

  1. aaaa, keltainen ♥ yhden miehen piknikit (itse suosin mahd useita eväitä, mutta siis mahdollisuuksien mukaan) on jotai HULLUN hienoo. varsinki sillon jos ei oo muita ku yks mies.

    nii ja sitte kesähän ei lopu ikinä.

    VastaaPoista
  2. tykkään tosi tosi paljon noista vedenalaisista kuvista. menisköhä iha tavis kamera rikki, jos siihen laittais paljon läpinäkyvää muovia päälle ja laittais sen veden alle.. tosin silloin ei varmaan tulisi kauhean hyviä kuvia, kun se muovi on siinä sillein päällä.

    tuskin sun kamalasti tarvitsee opiskella japania. koska huolimatta siitä miten hyvin osaat japania ennen lähtöä niin osaat sitä puolen vuoden päästä KUITENKI hullun hyvin!!

    VastaaPoista