lauantai 27. elokuuta 2011

Still feelin' gooddd

Kivaa on edelleen! Tässä merkinnässä kerron taas kuulumiset ja vähän lisää täällä syömästäni ruoasta. Kuvia on iso kasa, tässä osa niistä. Kaikki on edelleen otettu kännykällä, mutta olen tajunnut laittaa päälle isomman asetuksen joten kokoa on ainakin lisää.


Olin jo unohtanut että Japanissa pääsee näkemään paljon isoja vuoria (jos vain haluaa) ja kun ajettiin kakkosasunnolle silmäni avautuivat asialle. I was totally blown away eikä edes oltu lähellä.

Lauantaina käytiin päiväretkelle hostäidin kakkosasunnolla, joka oli vähän kaupungin ulkopuolella, enemmän maalla siis. Kuten edellinen kuva ja kuvateksti kertovatkin, tajusin matkalla sinne että Japanissahan tosiaan on paljon vuoria ja vielä isoja. Oli ihan älyttömän hienoa katsoa horisonttiin kun se ei ollutkaan tasainen viivaa vaan sinisiä vuoria. Kakkosasunnolla tervehdittiin siellä olevista hevosista huolta pitävää tyyppiä ja koiria ja leikittiin sitten talon ympäristössä, eniten sillan alla.


Let's go under the bridgeee (tässä kuvassa poseeraa vanhempi hostveli, pystyttekö bongaamaan takatukan?)


Sillan alla oli kovin kaunista. Kahlattiin ja juotiin ramunea.


Nuoremman veljen kulku lähellä siltaa oli hetkittäin vähän vaikeaa. Tämä kuva on ehkä söpöintä pitkään aikaan aaa en kestä.


Japanissa on paljon isoja.. moth... yöperhosia? Päivälläkin mutta valtava määrä öisin lamppujen lähellä.Ja ylläolevasta retkeä varten tehdystä obentosta (joka oli muuten allekirjoittaneen ihkaensimmäinen) päästäänkin kätevästi ruoka-aiheeseen! Olen todella pitänyt täällä olevasta ruoasta, vaikka se onkin ollut tietysti tosi erilaista Suomeen verrattuna. Aamiaiset ovat todella ruokaisia: keitettyä riisiä, joskus jotain keittoa (esim. miso- tai kananmunakeittoa) ja sitten lihaa tai kalaa ja kasviksia. Sama meno on myös lounaalla, joka kuitenkin on yleensä ainakin päivällistä kevyempi. Päivällisellä syödään.. ööh mitä me ollaan syöty. No ekana iltana täällä söin sushia, josta tuskin tarvitsee sanoa mitään, mutta sittemmin olen maistanut myös Kiinasta tänne muinoin rantautuneita ruokia kuten raamenia ja gyozaa (tai siis gyozia? mitenköhän se pitäisi taivuttaa..). Jälkimmäinen on puoliympyrän muotoisia nyyttejä, joiden sisus vaihtelee. Itse olen kuitenkin syönyt liha-gyozaa eniten. Suosikkiruokani on tällä hetkellä kuitenkin ehdottomasti takoyaki, mustekalaa sisältävät taikinapallot, joissa on (siis täällä yhdessä hostäidin tekemissäni) myös mm. kaalia. Niin hyvää. Myöhemmin alla kuva.


Ihan normia kalahyllyn antia. Ostettiin tommonen lonkero takoyakin sisään laitettavaksi.Valmiit takoyakit + kastike. Nää tehtiin muuten semmoisella erillisellä takoyaki pannulla, jossa oli pyöreitä kuoppia. Niihin laitettiin taikina ja sitten erikseen mustekalapalat, ja hetken päästä käännettiin puikoilla.


Ensimmäinen syömäni japanilainen jäätelö. Pehmistä jota imettiin pussin suusta, oli oikeasti tosi hyvää :0


Ja tässä vielä sumea kuva koulupuvusta. Kangas on haaleasti ruudutettua tummansinistä ja napeissa lukee neglanniksi koulun nimi. Hame ylettyy suunnilleen polviin.


Olen ollut nyt viikon tässä perheessä ja voin vaan todeta että ei voisi parempaa olla! Sen lisäksi että musta pidetään hyvää huolta ruoan ja muun hyvinvoinnin kannalta nämä on myös sen verran vapaamielisiä että jopa vähän huvittuivat lukiessaan AFS:n sääntöjä (ei istumista jalat harallaan, vain viikossa koneelle jne.) ja antavat minun itse päättää monista asioista. Pikkuveljet kiukuttelevat tietysti hetkittäin, mutta heihinkin olen jo kiintynyt. Ja hekin kai vähän minuun vaikka eivät enää niin ihmeissään tai haltioissaan olekaan. : DD Haha. Tähän asti olen lomaillut perhe-elämästä nauttien - käynyt joka päivä vähintään ostoksilla mutta joskus myös puistossa jossa on hieno lasten uima-allas liukumäkineen ja tänään perhetutulla maaseudulla syömässä. Olen tavannut todella paljon ihmisiä mm. grillauksen merkeissä ja olen esitellyt itseni niin monta kertaa että ihan väsyttää. No, viimeiseen kohtaan ei tule pahemmin muutoksia koulun alkaessa mutta muuten kyllä päivistä tulee aika lailla erilaisia. Huomenna se siis alkaa, ja minun pitää pitää pieni esittäytymispuhe, ensin opettajille ja sitten omalle luokalleni. Myöhemmin pidän saman puheen vielä kaikille koulun opettajille, mutta onneksi en vielä huomenissa.

Mutta siinä kaikki, ensi kerralla laitan koulupuvusta kuvan minun päälläni ja kerron koulun alusta muutenkin!

2 kommenttia:

  1. Jou! Jos et saanu mesessä mun viestiä ni sanon tässä: käytä sähköpostia Gritsenaattori@gmail.com sitten ku otat yhteyttä! Pärjäile siellä, vaikuttaa siistiltä!

    VastaaPoista
  2. omnomnom noi mustekalapallorot! ;dddddd näyttää oudolle mut kuulostaa hyvälle :D

    Sylva'gghjmtäösylj

    MITÄ ON MUUTE NOI JÄÄTELÖT :''''''''''''D

    VastaaPoista